De Lönnke Bloazers  
   
   
  Midwinterhoorn blaasgroep uit Lonneker  
                       
 
 
   
   
   
   
   
                       
             
Print
Contact
 
                       
  Home

Het ontstaan van de vereniging

De Lönnke Bloazers
In de winter van 1974 besloten drie enthousiastelingen om een clubje op te richten. Deze vereniging werd opgericht om de interesse rond het midwinterhoornblazen verder uit te dragen en zo een eeuwen oude traditie in stand te houden.

Deze drie heren waren:
• Antoon Meijerink
• Johan Meijerink
• Gerrit Wolbert

Opmerkelijk is dat de heren nog nooit op een midwinterhoorn hadden geblazen.
Zij werden echter gegrepen door de het bijzondere en mystieke geluid van midwinterhoorns uit de omgeving. Zo moesten zij beginnen met het maken van de hoorns alvoor zij konden gaan oefenen. Ze gingen in eerste instantie oefenen in Rossum, waar zij de kunst van het midwinterhoornblazen konden leren van andere bloazers. Vervolgens werd het 'geleerde' rond om Lonneker ten gehore gebracht.
Toen het uiteindelijk allemaal ging lopen en er regelmatig in de omgeving van Lonneker geblazen werd, sloten zich meerdere sympathisanten zich aan bij de vereniging. In eerste instantie waren het familieleden en vrienden met de zelfde interesse. Echter na verloop van tijd volgenden er ook leden uit Lonneker en omgeving. Zo hebben we op dit moment ongeveer 40 leden.

Zilveren Heurnke

De vereniging is ondertussen ook aangesloten bij de Stichting Midwinterhoornblazen Twenthe. Dit is het overkoepelende orgaan voor de midwinterhoorn verenigingen in de regio. Meerdere clubleden dragen bij, aan het begeleiden van nieuwe leden en het bedenken en uitvoeren van de diverse activiteiten binnen onze vereniging. Daarom is het tot op heden nog niet nodig geweest om bestuursleden te benoemen.

Iedereen draagt zijn steentje bij om tijdens deze bijzondere periode in georganiseerd verband te kunnen blazen. Dat maakt dat er binnen de vereniging van De Lönnke Bloazers een gemoedelijke sfeer heerst.

Zo beginnen we deze periode elk jaar met een feestje !!!

 
       
  Het Ontstaan  
       
  De Midwinterhoorn  
       
  De Bouw  
       
  Beeld en Geluid  
       
  Activiteiten overzicht  
       
  Links  
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
                Built by C. van Dielen